İçeriğe geç

Çeçenistan’da Katliamlara Sessiz Kalanlara Açık Mektup

Rusya’nın katliam ve işgal politikası gün geçmiyor ki kendisine bir demir yumruk olarak geri dönmesin. 15 yıldır resmi rakamlara göre 280 bin kişi, resmi olmayan rakamlara göre 400 bin kişi Rus işgalcileri ve işbirlikçileri tarafından katledildi. Bunların yarısından çoğunu kadın ve çocuklar oluşturmaktadır. Böylesine vahşice gerçekleştirilen katliamlara sessiz kalan, işgalci ve kuklalarla aynı safta olan her birey mahşerde her şeyi gören ve işiten, hüküm ve adalet sahibi olan Allah’a (C.C) hesap verecektir.2007 yılında Rusya tarafından başlatılan askeri ve enformatik açılımlara rağmen Rusya ve onun kuklası Ramzan Kadirov’un elinde Allah’a şükürler olsun ki kocaman bir hiç var.

Öncelikle Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in bizzat açıkladığı bu açılımın kapsamını bir kez daha hatırlayalım.

1-Çeçenistan’ın iç imarına önem verilecek ve halk dini duygularına vurgu yapılarak etkilenmeye çalışılacak.

2-Askeri mevziler güçlendirilecek ve Rus askerleri yanında Çeçen kökenli kukla hükümet yanlılarına yer verilecek.

3-Çeçen savaşçıların dış dünyada ve içeride mali ve enformatik destekçileri hedef alınacak.

4-Çeçenistan özgürlük mücadelesinde aktif rol alan direniş liderler yok edilecek.

5-Çeçenistan’da bulunan kukla hükümet hakkında müspet propagandalar dünya genelinde maddi manevi desteklenecek.

Bu kapsamda Rusya, Çeçenistan’da işlenen katliamları dünya kamuoyuna ifşa eden, Çeçen insan hakları savunucuları Zarema Sadulayevave eşi Alik Cabrailovile kendi topraklarında yaşayan Rusya vatandaşı Anna Politkovskayave Natalya Estemirova’nın kukla Ramzan Kadirov’un adamlarıyla FSB’nin ortak düzenledikleri kaçırma ve suikast eylemleri ile ortadan kaldırılmasını sağladı. Daha sonra kendi toprakları dışında faaliyetlerine devam eden Rusya, Türkiye ve Azerbaycanda suikastlara devam etti. Türkiye’de ve Çeçenistan’da işgale karşı olan 3 Çeçen hunharca katledildi. Katilleri ise halen bulunamadı. Bu saldırıların Türkiye de Rus ajanları ve onlara destek veren yerli Rus yanlıları tarafından gerçekleştirildiği herkes tarafından biliniyor.

Türkiye’de Kadirov’u Şirin Gösterme Çabaları ve Gönüllü Destekçileri

Yazılı ve görsel basın kullanılarak Türkiye de ve dünya da Çeçen direnişine halkın verdiği desteği kırmak amacıyla faaliyetler başlatan Rusya, bu bağlamda bazı cemaatleri ve sözüm ona gazete ve televizyoncuları kullanma yoluna gitti. Öyle ki Türkiye’de Rus kuklası, pornocu, ayyaş, psikopat, gayrimeşrudevlet başkanı Kadirov’u dini bütün, alim, mücahid, bir şahsiyet olarak lanse ettirmeye çalıştılar.

Bu oyuna başta TGTV‘yi temsilen Necati Ceylan, TV5 ten Yavuz Selim Kurt, Hukukçular Derneği Başkanı Kamil Uğur, Hamdi Mert, Vakit Gazetesi ve Milli Gazete yazarı Mustafa Özcan, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, eski milletvekili ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Resul Tosunbüyük bir gafletle alet oldular.

Özellikle TGTV başkanı Necati Ceylan, İHH, MAZLUMDER, ÖZGÜRDERgibi insan hakları dernekleriyle birlikte düzenlediği ve Çeçenistan’a kandırılarak götürüldüğünü, bir daha kimsenin bu oyuna gelmemesi gerektiğini basın açıklamasıyla deklare etmesine rağmen, halen Rus yanlısı Çeçen kuklalarının safında, gecelerde ve programlara eksiksiz iştirak ederek Türkiye kamuoyunu aldatmaya devam etmiştir.

Kanal7yönetimi ise geçmişte Kanaltürk’te program yapan, şimdilerde Kadirov’un gönüllü (!)savunuculuğuna soyunan ve benim yazdığım bir yazıdan ötürü hakkımda şikayette bulunan Seyfullah Türksoy’u kendi kanalına transfer etmiş ve Türkiye halkının yanlış bilgilendirilmesine gönüllü olarak çanak tutmuştur.

TGTV ve Kanal7’nin aktif olarak rol aldığı bu çalışmalar Allah’a şükürler olsun ki etkisiz kalmıştır. Bir programda Kadirov yalanlar savurarak İsmail Ağa Cemaatininkendisine destek olduğunu ifade etmiş fakat bu açıklama bizzat cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlutarafından kamuoyuna yapılan açıklama ile yalanlanmıştır.

Kanal7 aracılığıyla yürütülen propaganda öylesine komik bir hal aldı ki kendi çalışanları ve kendi kuruluşları arasında bile çelişkilere neden olmaktadır. Kanal7’de düzenlenen bir programda Kadirov dini hassasiyeti üst düzey, Müslüman devlet başkanı olarak yansıtılırken kendi haber sitesinde ise 200 bin dolarlık saatleri, araba koleksiyonları, marka arabaları, trilyonluk serveti, aslanları ve batılı ve modern yanlarına dikkat çekilmektedir.

Allah her şeye kadirdir dostlar.

Türkiye’de bir anda Kadirov propagandası yapan siteler açılmaya başlandı. Bu sitelerde ise bizzat Ramzan Kadirov’un ağzından Cahar Dudayev, Arslan Mashadovve Şamil Basayev’e hakaret eden yazılar yayınlanmaktadır. Bu arada 6 Eylül 1991 yılında Milli Çeçen Halk Kongresi’nin Cahar Dudayev başkanlığında toplanıp Çeçenistan’ın bağımsızlığını ilan ettiği gün oy birliğiyle kabul edilen çeçen bayrağı Rus kuklası Ramzan Kadirov tarafından değiştirilmiştir. Geçmişe dair her şeyi silmeye çalışan Kadirov bu güne kadar hiçbir mesafe kat edememiştir.

Kadirovu Can ve Makam Korkusu SardıKadirov şuanda Çeçenistan’da zor günler yaşamaktadır. Öyle ki öldürüleceği korkusuyla uykusuz geceler geçirmekte, en yakın adamlarını bile hunharca katledecek derecede paronayak bir hale gelmiştir. Kendi adamlarını ihanet etmeleri korkusuyla keserek astığı bir demirde iç organlarına kadar çıkartan Kadirov, sefahat günlerinin sonuna doğru yaklaşmaktadır. (ilgili resimleri uygun olmadığı için burada yayınlayamıyoruz.)

Rusya’ da Mücahidler tarafından düzenlenen son şehadet saldırılarının ardından Rusya tarafından topun ağzına gelen Kadirov’u can korkusunun yanı sıra makam ve servet korkusu da sarmaya başladı. Rusya’nın kendisine verdiği para ve güç oyuncağını kaybetmeye çok yakın olan Kadirov her fırsatta dile getirdiği ‘’Direniş bitti, bir elin parmakları kadar direnişçi kaldı, Çeçenistan Huzurlu, Rusya endişe etmesin’’naralarının bir hayal olduğu artık ortada. Rusya’da Kadirov’un tasfiye edilmesi ve direnişçilerin geçmişte olduğu gibi muhatap alınması fikri sesli olarak dillendirilmeye başlandı.

Bazıları bizleri eleştirirken Çeçenistan’ın huzur içinde olmasını çekemediğimiz, karışıklık ve kaostan yana olduğumuz yorumlarını yapmakta olduklarını biliyoruz. Ben onlara açıkça Çeçenistan geçmişte direnişin içerisinde bulunmuş, Çeçenistan’ın hali hazırda Rusya’dan bağımsız, bölge Müslümanları arasında köprü ve güç olmasını isteyen hiç bir fert için huzurlu olmadığınıifade etmek istiyorum.

Buradan Çeçenistan’a savaş bitti diyerek götürülen eski savaşçıların ailelerine nelerin reva görüldüğünü ortadadır. Nitekim7 Nisan 2010 tarihinde Rus yanlısı TV de Çeçenistan’ın özgürlüğü için canını feda eden aileleri zorla ekranlara çıkararak Staropromyslovskybölgesinde ki Kadirov’un bir numaralı adamı Zelimhan Istamulovile Rus yanlısı Grozny Belediye başkanı Muslim Khuchievailelere ekranda hakaretler savurarak, kendilerinin bu programdan çıktıktan sonra rahatça evlerine gidemeyeceklerini, evlerinde ve bulundukları yerlerde rahat yüzü görmeyecekleri tehdidinde bulunmuştur. Bu aileleri TV de afişe ederek çevresindeki insanlara da bu ailelerle irtibata geçtiklerinde en ağır şekilde cezalandırılacaklarını ilan etmiştir. (Haber Videosu [font color=” #2251af; font-size: x-small”]http://www.alkavkaz.com/haber/haber_detay.php?haber_id=1017[/font])

17 Mart günü ise Şali bölgesinde Yesenina Caddesi No:2 ve Naberzhnaya Caddesi 74 numara da bulunan ailenin evi Kadirov’un adamları tarafından ateşe verilmiştir.

Şubat ayının sonlarında ise Çeçenistan İnguşetya sınırında tam 12 genç Kadirov’un silahlı çetesi ve Rus askerlerinin ortak düzenledikleri baskın sonucunda gözaltına alındı ve işkence ile katledildikten sonra cesetleri ormanlık alana atıldı.

Bu olaylar gösteriyor ki Çeçenistan’da Rus işgalcilerin yanı sıra halka en büyük eziyeti Kadirov yapıyor. TV ekranlarında zikir görüntüleri ile meşrulaştırılmaya çalışılan Kadirov’un gerçek ve kanlı yüzüdür bu yazdıklarım. Daha önceki yazılarımı okuyanlar Kadirov’un kim olduğunu ve ne gibi olaylara imza attığını öğrenebilirler.

Biz savaştan yana değiliz. Savaş bir Müslüman’ın hiç istemeyeceği ancak mecburiyetten içerisinde bulunduğu bir durumdur. Savaşan Müslümanların haklarını gözetmekte bizim üzerimize düşen İslami bir sorumluluktur. Cahar Dudayev, Şamil Basayev Arslan Mashadov yaşarken direnişi destekleyen fakat şimdi Kadirov’un yanında olanlara soruyorum; Ne değişti de sizler saflarınızı değiştiriyorsunuz? Cahar Dudayevin veya Şamil Basayev’in özlediği, hedeflediği Rusya’dan bağımsız , özgür Müslüman Çeçenistan’ı duvarları Putin posterleriyle süslü Kadirov temsil edebilir mi?Varın cevabını siz verin…

Son Saldırlar ve Fethullah GülenBen burada saldırıların fıkhı yönü ile alakalı herhangi bir açıklamada bulunmak istemiyorum. Bu konu hakkında Nurettin Şirin ağabeyimizin yazdığı yazı gayet olayı açıklayıcı ve nettir.

Rusya’da istihbarat binasının altındaki Metro istasyonuna düzenlenen istişhad saldırılarının ardından maalesef bir takım yazarlar ve Fethullah Gülen yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadılar.

Fakat görüyoruz ki aynı kişiler bir kez bile ezilen, öldürülen, kadın çocuk demeden katledilen Çeçen Halkının hakkını savunan hiçbir açıklama yapmadılar. İsrailliler, ABD ve koalisyon güçleri, Rusya işgal ettikleri topraklarda milyonlarca Müslüman’ı katletmesine rağmen lanetlenmezken, milyonlarca katledilen Müslüman’ın hakkını savunmak adına gerçekleştirilen her eylem aynı kişiler tarafından kınanıyor lanetleniyor. Biz bekliyoruz ki aynı Hoca Efendiler Müslümanlara yapılan katliamlardan sonra da böle cesaretlice çıkıp katilleri eleştirsinler. Son günlerde kendi kendime soruyorum Bir Müslüman kadının hakkımı daha önemlidir yoksa bir ülkede açılacak okullar mı?

Çeçenistan’da Onlarca Türkiyeli Şehidimiz Var

Biz öle yüreği geniş bir halkız ki yüz yıllardır düşmüşlere, mustazaflara yardım eden bireylerimiz, kurumlarımız var. Afgan savaşında Bilal Yaldızcılar, Fuat Çağlarları Afgan topraklarına emanet eden Türkiye halkı, Çeçenistan topraklarına ise 40 tan fazla gencecik fidanı vermekten geri kalmadı. Bilal Ebu Muslim, Furkan Nergis, Mücahid Şener, Adem Talut, Abdulkadir Kutluay, Murat Konukçu, Bülent Tunaismi aklımıza gelen kardeşlerimiz. Her halükarda canıyla malıyla çeçen cihadına sahip çıkan Türkiye halkının bu duyarlılığı yok edilmek isteniyor. Çeçenistan’da bir işgal var. Bu işgal halen devam ediyor. Birileri de çıkmış ‘işgal bitti’ diyerek naralar atıyorlar. Kadirov ailesi Rusya’nın yetiştirdiği ve her dönemde Rusya’nın çıkarları için çalışan bir ailedir. Ahmet Kadirov’da öyleydi şimdi oğlu Ramzan Kadirov’ da.Bu insanların duvarlarını Rusya başkanlarının resimleri süsler, Rus bayrağı ellerinde dolaşırlar. Birileri onları aklamaya çalışsa da tarih onları tıpkı Hamit Karzai gibi hainler ve işgal destekçisi kuklalar olarak yazacak. Şamil Basayevler, Cahar Duadayevler, İmam Şamiller,Bilaller, Sadullayevler ise hem dünyada ki onurlu halklar nezdinde , hem de tarihte, ülkesi için canını feda etmiş kahramanlar olarak anılacaktır.

Açıkça deklare ediyoruz ki bizim safımız bu kahramanların yanıdır.Bedeli ne olursa olsun biz onların emanetlerine sahip çıkacağız. Onların haklarını savunacağız. Yarın ilahi mahkemede onlarla karşılaştığımızda biz eğilmedik, yamulmadık, hakkınızı savunduk, geride bıraktıklarınıza sahip çıktık diyebilmek için çabamız. Rabbimiz sorduğunda haktan yana olduğumuzu göstermek içindir duruşumuz.

Ey duruşu bozulanlar, yalpalayanlar, kafasında soru işareti olanlar… Çeçenistan’da işgalde direnişte devam ediyor. Yapılan camiiler, binalar işgalin bittiği anlamına gelmez. Ben buradan tüm Türkiye de ki duyarlı kardeşlerime sesleniyorum. Filistin davasına sahip çıktığınız gibi Çeçenistan davasına da sahip çıkmaya devam edin. Bu yolda çaba sarf edin. Paneller, geceler, resim sergileri, oturumlar düzenleyin. Unutmayın ki orada canını Çeçenistan topraklarının özgürlüğü ve Müslümanlaşması için kanını akıtmış onlarca şehidimiz var.

Kadirov taraftarlığına soyunan ve Kadirov yanlısı sitelerde yazıları yayınlanan başta TGTV başkanı Necati Ceylan, Milli Gazete yazarı Mustafa Özcan,Yeni Şafak yazarı Resul Tosun, TV 5’ten Yavuz Selim Kurt ve Kanal7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a Allah (C.C)ın şerefli ve hikmetli kitabından bir ayeti hatırlatarak yazımı noktalıyorum.

‘’Allah, ancak din konusunda sizinle savaşanları, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp-çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse, artık onlar zalimlerin ta kendileridir.’’

(MÜMTEHİNE SURESİ / 9)

Tarih:Köşe Yazıları

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın