İçeriğe geç

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu’ndan Dünyaya Çağrı! (VİDEO)

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) Myanmar devletine katliamı durdurması masum sivil halkla değil kendileriyle savaşması çağrısı yaptı.

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu Lideri Ataullah Ebu Ammar Januni’nin açıklaması;

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.
Bugün bütün dünyayı vahşi Burma hükümeti ve ordusu tarafından işlenen katliamları durdurmak için çalışmaya çağırıyorum.
Bildiğiniz gibi, Burma ordusu ve Budist çeteler her türlü acımasızlığı uygulamaya başladılar. Rohingya sivilleri üzerine bütün top ve roketlerini ateşlediler. Arakanlılara ait tüm evleri ve köyleri yaktılar. Her yer, yollar, nehirler öldürülmüş insanların cesetleri ile dolu. Doktorumuz ve ilacımız yok, yaralılara tıbbi müdahale için imkânımız yok. Bu nedenle tüm insani yardım grupları ve STK’ları derhal harekete geçmeye ve Arakanlılara insani yardım ulaştırmaya çağırıyorum.

Vahşi Burma rejimini acımasız katliamlarını derhal durdurmaya çağırıyorum. Zalimce suçlar işleyerek istediğiniz hedefe asla ulaşamazsınız. Rohingya insanlarına hiçbir şart olmadan haklarını vermelisiniz. Masum çocukları, kadınları (ve yaşlı insanları) öldürerek Uluslararası Kanunları ihlal ediyorsunuz. Bir savaşa girerseniz, bu savaşı bizimle yürütün, savunmasız çocuklar ve kadınlarla değil. Çocuklar ve kadınlar size yanlış bir şey yapmadı. Onlara karşı acımasızca davranışlarınızda ileri gitmeyin. Evleri yakmayı durdurun.

Savaşmak istiyorsanız, hakları için sizinle savaşan gençlerle savaşın. Gelip kendini savunanlarla yüz yüze gelin, çocuklar ve kadınlar üzerindeki acımasızlıklarınızı durdurun. Size daha fazla bir şey anlatmam gerekmiyor.

Rohingya insanlarının yanı sıra, Arakan eyaletindeki Rakhine ve diğer etnik toplulukları da “vahşi Burma askerinin tuzaklarına düşmemeleri” konusunda uyarıyorum. Onlar

lar ve Rakhineler arasında çatışmaları tetiklemek için pek çok yolu deniyorlar. Daha önce söylediğimi şimdi tekrar ediyorum, savaşımız sadece Burmalı vahşi ve baskıcı askerleriyle. Bu nedenle savaşımız Rakhine halkıyla ya da diğer etnik gruplarla değil.

Myammar ordusu dünyayı birçok açıdan aldatmaya çalışacak. Kendi askerlerini ve halkını vurup suçu bizim üstümüze atacaklardır! Şunu anlamalısınız: Savaşımız sizinle değil. Savaşımız vahşi ve insanlık dışı katliamları gerçekleştiren Buruma ordusu ile. Acımasız Burma ordusu dünyayı birçok açıdan aldatmaya çalışıyor. Teknolojik olarak sesimi üretiyorlar ve bazı yalan şeyleri sanki ben söylemişim gibi gösteriyorlar. Ayrıca, yanlış bilgilendirilmek için sözde öldüğüme dair sahte fotoğraflar üretiyorlar.

Dolayısıyla şunu söylemek isterim ki bunlar insanları kandırmak için yapılan bir yalan politikasıdır. Hepsi yalandır. Savaşımız zalim Burma ordusu iledir, Rakhine ya da diğer topluluklar ile değildir. Bu nedenle sizi bu tür oyuna getirme planlarına karşı dikkatli olmaya çağırıyorum.  Sizi,( Rakhine Halkı) bize karşı savaşmanız birçok yolla kandırmayı deneyecekler. Bunu çok iyi anlamalısınız.

Bugünkü açıklamamın sonuna geldim. Umarım ki tüm Uluslararası toplum naçizane bir şekilde iletmek istediğim mesajı anlamıştır.

Çeviri: www.ensarcaliskan.com
Twitter: @ensarcaliskan

Tarih:Köşe Yazıları

Bu yazı yorumlara kapalı.