İçeriğe geç

Firavun Zihniyetine Karşı Musa’nın Çocukları

Filistin seçimlerinde HAMAS’ ın ezici bir çoğunlukla iktidara gelmesinin yankıları hala sürerken İşgalci Siyonistler Filistinli çocukları ve sivilleri katletmeye devam ediyor. HAMAS yetkililerince ilan edilen, on altı aylık ateşkes sırasında sözüm ona barışçı İsrail hükümeti tarafından binlerce Filistinli şehid edildi.Filistin topraklarının 1948’de işgal edilmesinden günümüze kadar Siyonistler, Filistin halkına akıl almaz eziyetler çektirdiler.Filistinliler, yurtlarından sürüldüler, evleri basılıp kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmaksızın katlettiler.Üç aylık bir bebeğin kafasına kurşun sıkacak kadar canileşen, okuluna giden çocuklara  füzeler yağdıran bir zihniyetin mensuplarından bahsediyoruz.Her gün ajanslara ölen Filistinli çocuklarımızın haberleri düşerken, işgalci İsrail kabinesi barış çığırtkanlığı yapmakta.İsrail başbakanı Olmert ise Ortadoğu’nun barış havarisini oynuyor.

Yıllardır topraklarını korumak için mücadele eden HAMAS ise,  hükümete geldiği günden bu yana   dünya kamuoyu tarafından  terörist ilan edilerek, zulme ve işgale direnişten taviz vermeyen tutumu nedeniyle çok yönlü bir ambargo ile kuşatılmış vaziyette.

İşte, Dünyaya kendisini  demokrasi ihracatçısı, kapitalist bir şirket olarak tanıtanların,  özgürlükçü olduğunu  ve dünyaya adalet dağıttığını iddia eden emperyalist  zihniyetin ortaya çıkardığı tablo.

Hatırlayın, Muahmmed Cemal El Durra’yı.Babasının arkasına saklandığı halde öldürülmesini.

Üç aylık Ziyauddin et-Tumeyzi, annesinin kucağındayken alnından nasıl da acımadan  vurmuşlardı.

Bir anne için öldürülmekten,işkence görmekten daha ziyade acı verici bir tutumun sahipleri ancak, Firavun zihniyetinin modern temsilcileri olabilirler.Beni İsrail henüz mazlumken, Musa daha Firavun’un sarayındayken, kavmin anneleri kafirlerce aynı acıya düçar kılınmamışlar mıydı?Annelerinin gözlerinin önünde kılıçtan geçirilmiş İsrailoğulları’nın şimdi “Sırf Rablerine iman ettikleri için” üç aylık yavruları kurşuna dizmeleri size neyi hatırlatıyor?

Dört aylık  İman Haccu’ yu da gözlerini kırpmadan öldürenler yine işgalci İsrail askerleriydi.

Sabirin adlı  sekiz yaşındaki küçük kız çocuğu da yine işgalci İsrail ordusun tarafından fırlatılan füzelerle şehid edildi.

İman El Hams, sadece onüç yaşındaydı. O da okuluna giderken katil ruhlu Siyonist işgalcilerin saldırısı sonucunda şehid edilmişti. Vücudundan tam yirmi kurşun çıkarılmıştı.

Daha nice küçük çocuk işgalci İsrail askerleri tarafından vurularak şehid edildi. Öldürülen her çocuğumuzun acısı biraz daha büyüyerek yer ediyor yüreklerimizde.

Bir kaç gün önce Filistinli Küçük kız çocuğu Hüda’nın feryatları çınladı kulaklarımızda.Bütün ailesi yok edildi Hüda’nın. İçlerinde bir yaşında ki kardeşi Heysem Galya’da vardı.Ve ben bu yazıyı yazdığım şu saatlerde ajanslarda Gazze’ye yapılan operasyondan şehadet haberi geçiyor.Her gün şehid edilen Çocuklarımız için kılını dahi kıpırdatmayan ehl-i salib  kaçırılan bir İsrail askeri için dünyayı ayağa kaldırıyor. Hem de o askerin öldürdüğü Filistinli çocukları görmezden gelerek.

Peki şimdi kim katil?

Ellerinde sapanları ile katillere direnen Filistinli çocuklar ve onları korumak için savaşan Filistinli mücahidler mi?

HAMAS’a katil, terörist, çocuk katili yakıştırmasını yapan Olmert’mi , Bush mu haklı sizce?

Bush Irak ta kaç çocuğu öldürdü? Kaç çocuğu kolsuz, bacaksız, annesiz ve babasız bıraktı hiç düşündünüz mü?

Olmert İktidara geldiğinden beri kaç çocuğu katletti acaba?

O zalimler sandılar ki çocuklarımızı öldürerek Filistinli Müslümanları ve  bu ümmeti  yıldıracaklar. Kemik kıran Rabin’de Filistinli çocukların kollarını kırarken aslında Filistin direnişinin belini kıracağını düşünmüştü. Bu ümmet ne Firavunlar, ne  Şaron’lar gördü!Nasıl ki beni israil’in erkeklerini kılıçtan geçirip, kadınlarını sağ bırakan Firavun,kadir-i mutlak olan Allah karşısında çaresiz kaldıysa, asrın Firavun zihniyetinin sahipleri de yenilmeye mahkumdurlar.

Çünkü Allah’ı dikkate almadan ve hatta Allah’a karşı savaş verenlerin tarih boyunca mutlak galip geldikleri hiçbir mücadele vaki değildir.

Firavunlar ,Nemrutlar,Bushlar,Şaronlar yaptıkları kötü amellerle daha bu dünyada yüzleşmeye başlarken İslam ümmetinin direngen ruhlu, İbrahim’in kıyam geleneğini sürdüren evlatları halen Kudüs sokaklarında, Felluce’ de , Çeçenyada  zalimlere karşı kıyamlarını sürdürüyolar.

Ümmetin  çocukları daha baba demeden şehadet diyorlar…

Çocuklarımız Özgür bir Kudüs, özgür bir Aksa’nın özlemini duyuyorlar.

Böyle evlatlar yetiştiren bir halk, bir ümmet hiç yenilir mi?

Hayır!

And olsun ki bu ümmet yenilmeyecek. Aydınlık  şafağa az kaldı. Kudüs’ün özgürlüğü, zalimlerin daha zelil olacakları gün yaklaştı.Bize düşense  gerektiğinde  bu yolda bütün hücrelerimizi direnişe yakıt yapmaktır.

Bu haksız savaşta, hakkın yanında yer almanın zamanı geldi de geçiyor. Şimdi  vakit ,Birlik olma ve direnişi kuşanıp fedakarlık etme vaktidir.Ümmetin çocukları birer birer toprağa düşerken,hiç birşey yapmadan  durabilenlere yazıklar olsun.

Haydi İslam ümmetinin evlatları,silkelenin ve ayağa kalkın.Bakın Filistin’den Durra’ lar size el sallıyor

Tarih:Köşe Yazıları

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın